Kaznene prijave zbog pada aparata s igračkama i smrti djevojčice

ŠIBENSKO-KNINSKA policija kazneno je prijavila vlasnika i djelatnika obrtničke tvrtke "Stipe" iz Splita te vlasnika kafića "Spin" iz Šibenika zbog utemeljene sumnje da su počinili teško kažnjivo djelo protiv opće sigurnosti u povodu tragične smrti djevojčice Tene Tucak (3) na koju je 15. lipnja na šibenskoj obali pao aparat s igračkama.

To je na današnjoj izvanrednoj tiskovnoj konferenciji kazao Branko Peran, načelnik šibensko-kninske Policijske uprave.

Kriminalističkom je obradbom utvrđeno da je aparat bio postavljen na neprikladnu mjestu, u blizini stuba, te da kotači na njemu nisu bili zakočeni.

Policija će, najavio je Peran, za koji dan podnijeti prijaviti i odgovorne liječnike u šibenskoj bolnici koji tragičan događaj nisu prijavili policiji, iako je zakonska obveza prijaviti svaku tjelesnu ozljedu za koju se sumnja da je nanesena nasilno.

Sandro Santini, pomoćnik načelnika za poslove Kriminalističke policije, napomenuo je da je policijska istraga bila otežana jer je policija za događaj saznala tek 17. lipnja, pa je bilo teško naći očevidce nesreće. Dodao je kako je u istrazi bilo važno svjedočenje majke druge djevojčice koja je pri padu aparata s igračkama lakše ozlijeđena i nije zatražila liječničku pomoć.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik PU-a izrazio je u ime svih djelatnika PU-a sućut roditeljima Tene Tucak, koja je zbog teških ozljeda glave umrla 21. lipnja u splitskoj bolnici "Firule".

Branko Peran danas nije želio komentirati činjenicu da je aparat bio postavljen nelegalno, bez potrebnih dozvola o uporabi javnoga gradskog prostora, rekavši da su za to mjerodavni komunalni redari i šibenska gradska uprava.

Policija bi, naglasio je, jednako postupila u tom slučaju bez obzira na činjenicu je li vlasnik aparata imao dozvolu ili ne.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara