KB Dubrava dobila novi zavod za bolesti srca i krvnih žila

U KLINIČKOJ bolnici Dubrava otvoren je danas novi odjel Zavoda za bolesti srca i krvnih žila za intenzivnu kardiološku skrb te intenzivnu dijagnostiku i terapiju.
Odjel, u koji je uloženo 10 milijuna kuna, otvoren je u nazočnosti predsjednika Vlade Ivice Račana, ministra zdravstva Andre Vlahušića, ministra znanosti i tehnologije Gvozdena Flege te predstavnika zagrebačkog Sveučilišta, srodnih fakulteta i ostalih ustanova.

Bolesti srca i krvnih žila u Hrvatskoj su, prema podatcima iz 2001., prouzročile 53,6 posto smrti, a te su bolesti također i vodeći uzrok hospitalizacije, rekao je premijer Ivica Račan.

Naglasio je da će se otvaranjem Odjela, koji će biti na raspolaganju pacijentima iz čitave Hrvatske, skratiti lista čekanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odjel je namijenjen za zahtjevnije kardiološke intervencije, velik je 700 četvornih metara, te je na prvom bolničkom katu gdje su ranije bile smještene nemedicinske djelatnosti.

Njegovim otvaranjem prvi puta u nekoj hrvatskoj bolnici objedinjeni su laboratorij za intenzivnu kardiologiju, koronarna i postkoronarna jedinica te Odjel za intenzivnu kardiologiju s najsuvremenijom opremom.

Zahvaljujući novom prostoru koronarna jedinica dodatno je proširena za 21 krevet, a u sklopu nje je smješten i telemedicinski centar koji će omogućiti izravnu vezu kardiologa iz Kliničke bolnice Dubrava s liječnicima u domovima zdravlja.

Taj oblik informatičke povezanosti skratit će vrijeme postavljanja dijagnoze za infarkt na 30 do 60 minuta, što je kod te bolesti važno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara