Kenneth Branagh u konkurenciji za kazališne nagrade

BRITANSKI glumci Kenneth Branagh i Warren Mitchell glavni su konkurenti za ugledne kazališne nagrade Evening Standarda, što spadaju u samu kremu među nagradama na londonskom West Endu, izvijestio je BBC u utorak.

Branagh je nominiran za ulogu u predstavi "Edmond" Nacionalnog teatra, u kojoj se skinuo gol, a Mitchell, poznatiji kao Alf Garnett, za ulogu u predstavi "The Price".

U kategoriji najboljeg glumca natječe se i Michael Sheen za "Caligulu".

Eileen Atkins, Ann Mitchell i Sandy McDade u konkurenciji su za nagrade najboljim glumicama. Atkins je nominirana za ulogu u predstavi "Honour" Nacionalnog teatra, dok je Ann Mitchell tu čast dobila za ulogu u predstavi "Through the Leaves" kazališta Southwark Playhouse. U to ugledno društvo Sandy McDade je ušla zatvorskom dramom "Iron" postavljenom u Royal Courtu.

Nagrade će najboljima biti uručene 24. studenoga na svečanosti u londonskom hotelu "Savoy".

Među nominiranim dramama tri su naslova - "After Mrs Rochester" u kazalištu Lyric Hammersmith, "Democracy" u Nacionalnom teatru i "Fallout" u Royal Courtu.

Naveliko hvaljen mjuzikl "Jerry Springer the Opera", koji se upravo premjestio iz Nacionalnog teatra u veći Cambridge Theatre, nominiran je za najbolji mjuzikl.

On se natječe s predstavama "Anything Goes" u Kraljevskom teatru i "Simply Heavenly" u produkciji kazališta Young Vic.

U užem izboru među redateljima su Michael Blakemore (za predstavu "Democracy"), Simon McBurney (za "Elephant Vanishes") i Polly Teale (za "After Mrs Rochester").

Kwame Kwei-Armah, glumac i kandidat za Celebrity Fame Academy, nominiran je kao autor koji najviše obećava, što mu se pripisuje za dramski prvijenac "Elminas Kitchen" u Nacionalnom teatru.

U istoj kategoriji nagradi se nadaju autori Owen McCafferty za dramu "Scenes From The Big Picture" i Lucy Prebble za "The Sugar Syndrome".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara