Kerum kreće u realizaciju Zapadne obale, je li moguće da će koštati samo 70 milijuna kuna?

Foto: Index

IDUĆEG tjedna pred splitske gradske vijećnike konačno stiže projekt Zapadna obala. Gala proširenje od 25 metara pred Kerumovim Marjanom, hotelu će donijeti zvjezdicu više i standard koji traži Hilton, a Grad Split trebao bi to financirati sa iznimno skromnih 70 milijuna kuna.

Mnogima se to čini tek kao prva rata, jer je teško povjerovati da će se tim sredstvima realizirati cijeli projekt. 

Financijski bezdan

Normalno da se u ovoj teško recesiji i u situaciji kad Grad Split krpa financije kako stigne razmišlja koliko je to sve skupa potrebno i ne otvara li se time vreća bez dna. Hoće li Kerum povući i Grad u financijski bezdan, kao što je to napravio sa svojim poslovnim carstvom polakomivši se za Marjanom?

Grad Split ima i druge prioritetne projekte, no želja je gradonačelnika da se Zapadna obala što prije sredi kako bi se okončala saga s hotelom, koji ga je dosad koštao milijardu kuna, 30-ak kila i hrpe živaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lungomare sa zvjezdicom

Kerum, očekivano, ne vidi ništa sporno. Lungomare, kako on zove Zapadnu obalu, bit će super stvar za Split. Napravit će se privezište za mega jahte, bogati nautičari naprosto će pohrliti u Dioklecijanov grad... Jedino se ne zna gdje će se takva klijentela zabaviti i iskrcati svoje nabrekle lisnice i prepune kartice.

Dok se to ne osmisli, valjat će makar obalu sagraditi. Bitan je hotel, bitna je zvjezdica, pa kud puklo da puklo. Osokoljen druženjem s premijerkom Kerum je odlučio konačno savladati posljednju barijeru i razgoliti se do kraja. Božićnice i uskrsnice su podijeljene, narod je zadovoljan, Torcida je dobila kodeks, Keruma ove godine čak nisu ni kao krnju spalili... Čekao je dvije godine, došlo je vrijeme da se realizira ono zbog čega je i postao gradonačelnik.

Zapadna obala i restoran Fani Horvat

Sve potrebne formalnosti su obavljene. Lokacijska dozvola koju je izdao Grad Split postala je početkom godine pravomoćna, a vijećnicima je predstavljen projekt uređenja kojeg potpisuje Nenad Mikulandra, isti onaj arhitekt koji je zamislio i restoran Fani Horvat na Prvoj vodi.

Slogan za izbore "Splite, ja te volim", dobit će svoj puni smisao. Kerumu zvjezdica za hotel, Splićanima lungomare. Pare, dakako, iz gradske blagajne.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara