Kevin Spacey na čelu britanskog povijesnog kazališta

HOLIVUDSKI glumac Kevin Spacey imenovan je u srijedu umjetničkim ravnateljem londonskog kazališta Old Vic, ali obećaje da će i dalje snimati filmove.

Spacey, koji se zaljubio u to povijesno kazalište još kao sedmogodišnji dječak, rekao je da o ulozi ravnatelja Old Vic Theatrea nije mogao ni sanjati.

Dvostruki dobitnik Oscara obećaje da će najmanje dva puta godišnje nastupiti u svojem kazalištu, a okušat će se i u režiji.

No glumac koji je nagrađen najvećim filmskim priznanjem, Oscarom, za uloge u filmovima ´Privedite osumnjičene´ i ´Vrtlog života´, tvrdi da je on prije svega filmski glumac te da namjerava i dalje snimati filmove, kao i ostati na čelu svoje producentske kuće.

Holivudske zvijezde poput Nicole Kidman i Gwyneth Paltrow rado su nastupile u londonskom kazalištu odustavši od filmskih produkcija za to vrijeme, dok Kevin Spacey ipak želi ostati vjeran i jednom i drugom.

´Većina dobrih glumaca žele doći u London i dokazati se na kazališnim daskama´, izjavio je pred novinarima u kazalištu koje je postalo slavno zahvaljujući Laurenceu Olivieru, Peteru O´Tooleu i Richardu Burtonu.

´I britanskim je glumcima zanimljivo i romantično otputovati u New York i zaigrati na Broadwayju´, rekao je Spacey, koji se 1998. proslavio nastupom u drami ´The Ice Man Cometh´ Eugenea O´Neilla baš u Old Vicu.

Spacey se nada produkcijama sa svojim novim kazalištem u SAD-u i tvrdi da se njegov prelazak u London nipošto ne smije protumačiti kao odricanje od domovine.

´Nadam se da će se na ovaj način nastaviti jačanje kulturnog mosta između dviju država´, kaže Spacey, dodajući kako je ipak ´ljubitelj britanske kulture´.

Imenovanje Spaceyja novim ravnateljem objavio je Sir Elton John, predsjednik Zaklade Old Vic Theatrea.

Prvi zadatak s kojim se susreće Spacey jest popraviti krov kazališta, problem koji datira još iz vremena kad je na Old Vica pala njemačka bomba u Drugom svjetskom ratu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara