Khatami muslimanima: Podržite Palestince, ogradite se od terorizma

IRANSKI predsjednik Mohammad Khatami pozvao je u srijedu muslimanske zemlje, na otvaranju 30. ministarske konferencije Organizacije islamske konferencije (OIK), da iskažu "potporu palestinskom otporu", te da se ograde od terorizma i fanatizma.

Također ih je pozvao i na potporu iračkom narodu kako bi se "upravljanje Irakom što prije povjerilo samim Iračanima".

Dužnost je islamskog svijeta ograditi se od zastrašujućeg terorizma koji je ruglu izvrgnuo sve koncepte slobode i demokracije, upzorio je iranski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Khatami nije propustio prozvati Sjedinjene Države optuživši ih za "jednostranost" i silnu "glad za još većom vlasti".

Kad je riječ o terorizmu, Teheran ističe da su upravo Sjedinjene Države te koje "ne shvaćaju ozbiljno borbu protiv terorizma".

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Reza Assefi je, uoči konferencije, ponovo optužio SAD za "politiku dvostrukih mjerila", aludirajući na prekid vatre koji su Amerikanci zaključili s Mudžahedinima naroda, iranskom oporbom sa sjedištem u Iraku koja se oružjme bori protiv islamskog režima. Tu organizaciju drže terorističkom i Washington i Teheran i Eurospka unija.

Kao glavne teme rasprava 57 zemalja članica OIK-a navedeni su borba protiv terorizma, stanje u Iraku, izraelsko-palestinski sukob i status Jeruzalema.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara