Kiel: Istraga protiv NPD zbog sumnje u pokušaj izborne prijevare

Kiel: Istraga protiv NPD zbog sumnje u pokušaj izborne prijevare
DRŽAVNO tužiteljstvo u sjevernonjemačkom gradu Kielu pokrenulo je istragu protiv desne radikalne Nacionaldemokratske stranke Njemačke (NPD) zbog sumnje u počinjeno djelo krivotvorenja službenih dokumenata te pokušaja izborne prijevare.

NPD-u se predbacuje da je na listu potpisa podrške za izlazak na skorašnje izbore u saveznoj pokrajini Schleswig-Holstein uvrstio imena preminulih osoba i osoba koje su se preselile. Na listama se također, kako se navodi u priopćenju državnog tužiteljstva koje u petak prenose mediji, nalaze i osobe koje nikad nisu dale podršku toj stranci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

NPD je na nedavnim izborima u saveznoj pokrajini Saskoj osvojio 9,2 posto glasova nakon čega je najavljena zajednička lista desnoradikalnih stranaka na saveznim parlamentarnim izborima 2006. godine. NPD je nedavno također najavio da u budućnosti neće prezati ni od uključivanja kažnjenih neonacista u rad stranačkog vrha.

Uspjeh na lokalnim izborima u sjevernoj pokrajini Schleswig-Holstein koji bi se trebali održati za tri mjeseca ojačao bi pozicije desnoradikalnih snaga na saveznoj razini. Desnoradikalne stranke zasad imaju znatniju podršku samo na istoku zemlje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara