Kilogram eksploziva otkriven u kinu u Sankt Peterburgu

GOTOVO kilogram plastičnog eksploziva, dvjesto grama TNT-a, dvije eksplozivne naprave kućne izrade, lovačka puška i 23 redenika otkriveni su četvrtak u kinu u Sankt Peterburgu (na sjeverozapadu Rusije), priopćila je tamošnja policija.

Arsenal je otkriven u skrovištu koje je uređeno u zgradi kina koje se obnavlja već šest mjeseci, dodala je za AFP policijska uprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Agencija Interfax navodi da je otkriće arsenala možda povezano s mafijaškim krugovima i, pozivajući se na izvor u ministarstvu unutrašnjih poslova, tvrdi da je prije tog događaja policija uhitila trojicu Kazahstanaca i oduzela im četiri kalašnjikova.

Od konca kolovoza, Rusiju je pogodio niz atentata: 24. kolovoza u zraku su eksplodirala dva zrakoplova u kojima je smrtno stradalo 90 osoba, 31. kolovoza izveden je atentat u Moskvi u kojemu je bilo desetoro mrtvih, a 1. rujna u otmici u školi u Beslanu ubijeno je, prema najnovijim službenim podacima, 336 osoba.

Predsjednik Vladimir Putin, kako je prenio AFP, obećao je nakon događaja u Beslanu da će provesti reformu sigurnosnog sustava u Rusiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara