Kina: Depresivno 100 milijuna ili oko 8 posto stanovnika

Oko 100 milijuna Kineza ili oko 8 posto stanovništva pati od depresije, a većina ih tu bolest ne liječi, rezultati su istraživanja što su ih proveli kineski znanstvenici a prenosi list Beijing Chengbao.

Psihijatar na kineskoj Akademiji društvenih znanosti Chen Zhiyan za list je izjavio kako oko 20 posto Kineza pokazuje simptome depresije, a znanstvenik Tang Dehua sa Sveučilišta u Pekingu rekao je da se čak 85 posto oboljelih ne liječi na prikladan način ili se uopće ne liječi.

"Većina depresivnih osoba ne smatra se bolesnicima i malo njih sluša savjete liječnika" rekao je Tang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kineski znanstvenici, koji ne objašnjavaju razloge sve većeg broja depresivnih u toj zemlji, na temelju istraživanja došli su do zaključka da je depresija jedna od najraširenijih bolesti u današnjoj Kini. No, znanstvenici upozoravaju kako stanovništvo toga nije svjesno u dovoljnoj mjeri, a zdravstveno osoblje u toj zemlji nije tako brojno da bi se podrobnije bavilo ovim problemom.

90 posto osoba koje su u posljednje vrijeme počinile samoubojstvo u Kini ranije nije bilo podvrgnuto bilo kakvoj terapiji - primjerice psihoterapiji ili antidepresivima.

(Hina) xmh yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara