Kina imenovala novoga veleposlanika za korejsku nuklearnu krizu

KINA je imenovala novoga veleposlanika za nuklearna pitanja na Korejskom poluotoku u sklopu kineskih napora, široko hvaljenih u međunarodnoj zajednici, na rješavanju krize oko sjevernokorejskoga nuklearnog programa.

Veleposlanik Ning Fukui iskusni je dužnosnik ministarstva vanjskih poslova koji je zadnju dužnost obavljao kao veleposlanik u Kambodži, dok je prije toga radio na istočnoazijskim poslovima, rekao je glasnogovornik ministarstva Liu Jianchao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Imat će kontakte i konzultirat će se sa svim stranama uključenima u nuklearni spor na korejskom poluotoku, a pomagat će i u koordinaciji", rekao je Liu, ali nije ulazio u pojedinosti.

Kina igra aktivnu ulogu u nastojanjima da završi sjevernokorejska nuklearna kriza koja se rasplamsala u listopadu 2002. kad su američki dužnosnici objavili da je Pjongjang priznao da ima tajni nuklearni program.

Peking je ugostio i razgovore na kojima su osim Kine sudjelovali Sjednjene Države, Sjeverna i Južna Koreja, Japan i Rusija, a upravo pokušava organizirati i nastavak tih pregovora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara