Kina objavila imena sudionika pregovora o Sjevernoj Koreji

KINA je priopćila u četvrtak da će Sjevernu Koreju na trodnevnim pregovorima o njezinim nuklearnim ambicijama, koji počinju u srijedu u Pekingu, predvoditi zamjenik ministra vanjskih poslova Kim Yongil.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap je objavila da je Kim relativno mlad među osam sjevernokorejskih zamjenika ministra vanjskih poslova, ali da je tijesno surađivao s Kinom u pripremanju šesterostranih pregovora.

Kinesko ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo da će pomoćnik američkog državnog tajnika James Kelly predstavljati Washington, dok će kinesko izaslanstvo predvoditi zamjenik ministra vanjskih poslova Wang Yi zadužen za Sjevernu Koreju.

Ruski izaslanik na pregovorima bit će zamjenik ministra vanjskih poslova Aleksander Losjukov, Japan će predstavljati dužnosnik ministarstva vanjskih poslova Mitoji Yabunaka, a Južnu Koreju zamjenik ministra vanjskih poslova Lee Soo-hyuck.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče samih pregovora, jedna stvar je sigurna - nitko od sudionika ne želi da se Sjeverna Koreja proglasi nuklearnom silom.

SAD će pokušati uvjeriti Pjongjang da bi njegovo otvoreno proglašavanje nuklearnom silom ugrozilo sigurnost Sjeverne Koreje.

(Hina) kga dh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara