Kina: Svake dvije minute jedno samoubojstvo

U KINI svake dvije minute jedna osoba počini samoubojstvo, a najčešće je riječ o ljudima u dobi između 15 godina i 34 godine, izvijestila je u srijedu agencija Nova Kina dodajući kako je vlada počela raditi na programu čiji je cilj spriječiti taj fenomen.

Statistički podaci koje su iznijeli aktivisti vladina Državnog odbora za žene i djecu, govore da u Kini godišnje samoubojstvo počini 280.000 stanovnika. Suprotno većini drugih zemalja, u Kini je više samoubojstava na selu nego u gradu, a većina ih se počini konzumiranjem pesticida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Druga specifičnost ovog fenomena je, prema mišljenju stručnjaka, činjenica da se u Kini na samoubojstvo češće odlučuju žene (godišnje 150.000). Kineska vlada počela je u suradnji s liječnicima raditi na preventivnom planu problema suicida u zemlji.

Kina je specifična i po tomu što godišnje u toj zemlji u nesrećama pogine oko 100.000 djece, a oko 400.000 postane doživotnim invalidima. Dva glavna uzroka njihove smrtnosti su utapljanje i prometne nesreće, izvijestila je Nova Kina.

Kada je riječ o smrtnosti novorođenčadi, zabilježen je pad s 200 mrtvorođenih na 1.000 rođene djece 50-tih godina prošlog stoljeća, na 32 mrtvorođenih u 2000. godini.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara