Kineska policajka dojila bebe žrtve potresa

MLADA kineska policajka, nakon katastrofalnog potresa koji je zadesio kinesku pokrajinu Sichuan, reagirala je kao majka i pomogla dojiti bebe koje su ostale bez svojih roditelja.

Jiang Xiaojuan, 29-godišnjakinja, odlučila je tada kako život teče dalje te da je tog trenutka ona bila jedina majka koju su te bebe imale. Nakon strašnog potresa 12. svibnja, jednostavno je proradio njezin majčinski instinkt, prenosi kineska agencija Xinhua.

Spasitelji su 13. svibnja u gradu Wenchuan pronašli tromjesečnog dječaka ispod mrtvog tijela njegove majke, kako mirno spava. Majka je postavila svoje tijelo kako bi zaštitila svojeg sinčića, a spasitelji su pronašli i puruku zamotanu u deku, zajedno s dječakom.

"Drago dijete moje, ako preživiš, moraš znati da te volim", pisalo je u poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sličan način spašena je i trogodišnja djevojčica, Song Xinyi, istog dana u gradu Beichuan. Zajedno s mrtvim roditeljima, bila je zarobljena ispod urušenog zida. Njezina majka postavila je svoje tijelo iznad nje kako bi je zaštitila od smrti i spasila je. Spasitelji su je pronašli 40 sati nakon potresa i trenutno se djevojčica nalazi u bolnici.

Kineski dužnosnici procjenjuju kako je velik broj djece ostao bez roditelja i razmatraju mogućnosti pregovora s ljudima koji bi htjeli posvojiti tu siročad.

B.V.
Foto: xinhuanet.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara