Kinez preživio osam dana ispod ruševina

MA YUANJIANG, 31-godišnji direktor, preživio je 179 sati ispod ruševina elektrane u blizini epicentra potresa koji je dosad usmrtio oko 50 tisuća ljudi.

Njegov pronalazak se dogodio baš u vrijeme dok Kina pokušava smiriti stanovništvo, njih desetke tisuća koji bezglavo jure na ulice zbog predviđanja novih potresa, javlja Reuters. Situacija još više otežava zbrinjavanje milijuna ljudi koji su ostali bez svojih domova čemu zasigurno ne pomažu niti manji potresi i jaka kiša.

Naime, paniku kod građana je izazvala televizijska postaja koja je prvo objavila kako se predviđa još potresa. Nakon paničnih reakcija stanovništva, napravljan je intervju s nekoliko seizmologa koji su ih trebali smiriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo zato što osjećate manje potrese ne znači da će vas oni i ozlijediti. No, naravno to ne znači da možete mirno sjediti", izjavio je Ham Weiding poigravajući se s ionako slabim živcima Kineza.

Međutim, preživjeli Ma budi nadu da bi ispod ruševina moglo biti još preživjelih. Svi se prisjećaju potresa iz 1990. godine na sjeveru Filipina kad je jedna osoba dva tjedna provela zatrpana pod ostacima hotela.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara