Kinezi hakirali američku Gospodarsku komoru

Foto: Ilustracija

SKUPINA hakera iz Kine probila je računalnu zaštitu američke Gospodarske komore, najjače poslovno-lobističke organizacije u SAD-u.

Wall Street Journal piše kako su tim činom svi podaci iz sustava Komore, uključujući i informacije o tri milijuna njenih članova, postali ranjivi i ugroženi nakon infiltracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema navodima ljudi koji su upoznati sa slučajem, složena operacija koja je uključivala najmanje 300 internet adresa, otkrivena je i stopirana u svibnju prošle godine. Još uvijek nije otkriveno koliko je podataka prilikom hakerskog upada kompromitirano, ali je vjerojatno riječ o velikoj količini podataka jer postoji mogućnost da su hakeri pristup mreži imali dulje od godinu dana, piše WSJ.

Kao i uvijek do sada kada su u pitanju hakerski obračuni, američki dužnosnici indirektno su sugerirali kako iza napada stoji službeni Peking, odnosno da je napad naručen i izveden s državnog vrha.

Glasnogovornik kineskog veleposlanstva u Washingtonu Geng Shuang rekao je da kineski zakoni zabranjuju kibernetičke napade, te kako za tvrdnje da napad protiv Trgovinske komore potiče iz Kine nema dokaza i da su takve optužbe neodgovorne, naglašavajući da pitanje hakiranja ne bi trebalo politizirati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara