Kirin: Policajci postupili zakonito i u samoobrani

POLICAJCI koji su jučer u zagrebačkom naselju Sveta Klara ustrijelili dvojicu razbojnika postupili su zakonito i u samoobrani, ustvrdio je ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin prilikom posjeta ranjenom policajcu Slavenu Pranjiću u zagrebačkoj Traumatološkoj klinici.

"Što se tiče MUP-a policajci su štitili vlastiti život od onih koji su ga pokušali ugroziti i za nas je taj slučaj završen", kazao je Kirin, izrazivši ipak žaljenje što je u akciji uhićenja došlo do "gubitka ljudskih života", odnosno ubojstva dvojice razbojnika.

Naglasio je kako jučerašnjim postupanjem policija ne želi davati nikakve poruke javnosti. "Nitko nije mogao znati da će razbojnici otvoriti vatru i raniti jednog od naših djelatnika. Policajci su postupili onako kako bi svatko postupio u samoobrani", kazao je Kirin. Dodao je kako moguće poruke javnosti MUP može dati jedino kroz "izmjene zakona i radeći svoj posao na terenu".

"Policijske postrojbe i dalje će ispunjavati svoje zadaće na prostoru cijele države i kriminal pokušati svesti na najmanju moguću mjeru", kazao je.

Rekao je da se policajac Slaven Pranjić, kojega su razbojnici ranili u ruku, uspješno oporavlja te da će nakon oporavka ponovno biti sposoban za službu.

Zamjenik ravnatelja i kirurg Traumatološke klinike Ante Muljačić kazao je da se Pranjić nakon operacije nadlaktične kosti brzo oporavlja te da ništa ne ukazuje na mogućnost pogoršanja.

Sanader ne želi komentirati događaje u Svetoj Klari

Zamoljen da komentira jučerašnju policijsku akciju u kojoj su ubijena dva pljačkaša pošte u Svetoj Klari premijer Sanader je rekao da do okončanja istrage ne može komentirati policijske akcije.

Na pitanje je li Hrvatska sigurna zemlja odgovorio je da je stanje sigurnosti dobro i da to nije samo naša, već i ocjena brojnih hrvatskih gostiju i turista.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara