Kirin pozvao Virovitičane da pomognu u borbi protiv poplava

OBILNE kiše uzrokovale su poplavne bujice u Virovitici gdje se iz odvodnih kanala izlila voda. Najviše su pogođene kuće u Ulici Miroslava Krleže i Ulici baruna Trenka, a ništa bolje nije u naseljima Požari, Korija i Podgorje.

Tamo su poplavljeni brojni podrumi, dvorišta, garaže i vrtovi. Dojave o poplavama i dalje pristižu, a virovitički vatrogasci tijekom cijelog dana imaju pune ruke posla s ispumpavanjem poplavnih voda i spašavanjem imovine građana.

Virovitički gradonačelnik Ivica Kirin pozvao je sve sugrađane koji imaju pumpe i cisterne za ispumpavanje vode, da se jave gradskoj upravi kako bi uz novčanu nadoknadu pomogli u ispumpavanju vode iz gradskih podruma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlukom Hrvatskih voda započelo se s uspostavljanjem redovitih mjera obrane od poplave u Virovitičko-podravskoj županiji za županijski kanal i potoke Odženicu i Lendavu.

Županiju obilaze ekipe za procjenu štete od elementarnih nepogoda. Vjeruje se da će nakon njihovih izvješća virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić proglasiti elementarnu nepogodu.

I.K.
Foto: Index arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara