Klinici za ginekologiju na Sv. Duhu doniran mobilni UZV aparat

SREDSTVA namijenjena kupnji poslovnih božićnih i novogodišnjih poklona AZ fond odlučio je donirati u humanitarne svrhe, te je Klinici za ginekologiju i porodništvo Opće bolnice "Sveti Duh" u Zagrebu danas uručio prijenosni dijagnostički ultrazvučni (UZV) aparat.

Istaknuvši kako je ovo prvi prijenosni UZV aparat na Klinici koji će uvelike olakšati i rad liječnicima i porod rodiljama, posebice u hitnim situacijama i vitalne ugroženosti pacijentica, u ime bolnice na donaciji je zahvalio ravnatelj dr. Mladen Bušić.

Dr. Ratko Matijević, član liječničkog tima Klinike, naglasio je, pak, da je prednost takvog aparata prvenstveno u njegovoj mobilnosti odnosno činjenici da se može donijeti do pacijenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Često je to neizvedivo, stoga bez mobilnog uređaja u velikom broju slučajeva pregled ultrazvukom nije moguć jer u rađaonicu i operacionu salu klasična ultrazvučna oprema zbog svoje veličine, jednostavno ne stane. Mobilni UZV aparat omogućit će nam da i u tim slučajevima obavimo pretragu. ”, pojasnio je dr. Matijević.

"Sretni smo što ovom donacijom možemo još jednom pridonijeti boljim uvjetima rada Opće bolnice "Sveti Duh" i Klinike za ginekologiju i porodništvo u kojoj se godišnje obavi više od 3000 poroda. Naša je donacija podjednako pomoć liječnicima i rodiljama da bi im trenutak rađanja novog života uistinu bio trenutak zadovoljstva i sreće.”, rekao je Dinko Novoselec, predsjednik Uprave AZ obveznog mirovinskog fonda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara