Klub iz Gvatemale na začelju ljestvice: Lošu igru dopredsjednik platio životom

Ilustracija: AFP

DOPREDSJEDNIK nogometnog kluba Deportivo Xinabajul iz Gvatemale ubijen je zbog očajnih rezultata koji su ih doveli na začelje ljestvice, prenosi BBC.

Nogometno ubojstvo dogodilo se nakon što je nesretni Carlos Noe Gomes prije nekoliko tjedana zaprimio ozbiljne prijetnje zbog katastrofalne igre njegove momčadi, no čak i u zemlji opasnog življenja kakva je Gvatemala, nije se vjerovalo da će se sve okončati likvidacijom.

Povijest nogometnih ubojstava u Gvatemali

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gomesa su upucala dvojica nepoznatih muškaraca i nije prvi Gvatemalac koji je životom platio loše nogometne rezultate. U studenome prošle godine otet je nogometaš kluba Malacateco Carlos Mercedes Vasquez, da bi ga policija potom našla raskomadanog i pospremljenog u pet plastičnih vreća. U njegovu slučaju možda nije bila riječ o strogo nogometnim razlozima, jer je uz plastične vreće pronađena poruka " da je petljao s tuđom ženom". No, moguće je i da je okrutni ubojica htio zametnuti trag, odnosno motive egzekucije.

Za ubojstvo je bio osumnjičen stanoviti Elmer Aroldo Zelada Galdamez, ali oslobodila ga je grupa naoružanih muškaraca koja je u prosincu provalila u zatvor gdje je čekao suđenje.

Opsesija srednjoameričkih država nogometom kulminirala je 1969. kad su Honduras i El Salvador zaratili, jer je u jednoj utakmici dviju zemalja gol postignut u produžetku. Procjenjuje se da je tada poginulo do 6.000 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara