Knjiga C.S. Lewisa postaje film vrijedan 62 milijuna funti

FANTASTIČNA priča "Lav, vještica i ormar" bit će adaptirana u film, koji će se snimati na Novom Zelandu, javlja BBC u ponedjeljak.

Jedan od redatelja filma "Shrek" Andrew Adamson adaptirat će klasik C.S. Lewisa, izjavio je ministar za industrijski razvoj Novog Zelanda Jim Anderton.

Film vrijedan 62 milijuna funti trebao bi biti prvi od pet filmova prema sedam knjiga iz serije "Narnijske kronike". Produkcija će započeti sljedeće godine, a nastavlja se na projekt snimanja trilogije "Gospodara prstenova" na Novom Zelandu.

"Iznimno smo sretni i uzbuđeni zbog snimanja ovog filma na Novom Zelandu", rekao je Adamson za novozelandski list Dominion Post Newspaper.

Rad na projektu već je počeo u tvrtki novozelandskog redatelja Petera Jacksona "Weta Workshop" u glavnom gradu Wellingtonu, gdje su rađeni specijalni efekti za trilogiju "Prstenova".

Anderton je izjavio da je ovo "znak povjerenja našoj zemlji kao lokaciji za snimanje i filmsku produkciju".

Produkcija filma "Lav, vještica i ormar" trebala bi biti sufinancirana u okviru programa vlade, koji omogućuje produkcijskim kućama da dobiju povrat 12,5 posto uloženih sredstava.

Serija knjiga "Narnijske kronike" prodana je u više od 60 milijuna primjeraka diljem svijeta. "Lav, vještica i ormar" objavljena je 1950., druga je po redu i najpoznatija knjiga u seriji od sedam knjiga često adaptiranih za kazalište, a 1988. i za televiziju u produkciji BBC-ja.

Naslovi sedam nastavaka, od kojih je prvih pet već prevedeno i na hrvatski jezik, su: "Čarobnjakov šešir", "Lav, vještica i ormar", "Konj i njegov dječak, "Kraljević Kaspijan", "Plovidba broda Zorogaza", "Srebrni stolac" i "Posljednja bitka".

(Hina) pgo bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara