Kod Dugog Otoka u more pao zrakoplov s dva pilota

MANJI dvomotorni zrakoplov Piper PA-44-180 Seminole njemačke škole za obuku pilota InterCockpit srušio se danas poslijepodne u more na području Dugog Otoka.

U tijeku je intenzivna potraga za letjelicom u kojoj su se nalazile dvije osobe: pilot i pilota-učenik. Iako su prve informacije sugerirale da su u avionu bila tri pilota, kasnije je otkriveno da se traga za samo dvije osobe: instruktorom hrvatskog državljanstva Danijelom Oleksom (34)i učenikom talijanskog državljanstva Alessandrom Dagotinom (24). U potrazi sudjeluju helikopteri HV-a i zrakoplovi, a područje pretražuju i djelatnici Pomorske policije, Lučke kapetanije i Obalne straže.

Letjelica je sa zaslona zadarske kontrole leta nestala oko 12.30 sati kada je izgubljena i radio veza s posadom. Iako zrakoplov još nije pronađen, policijski helikopter u moru je između 16 i 17 pronašao naftnu mrlju i razbacane papire za koje se sumnja da su nastali nakon pada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka InterCockpit raspolaže s devet letjelica koje su stacionirane na Zračnoj luci Zadar gdje se odvija obuka pilota. U stopostotnom je vlasništvu njemačke tvrtke Lufthansa Flight Training koja školuje pilote za potrebe njemačkog nacionalnog prijevoznika Deutsche Lufthansa.

R.I.
Foto: InterCockpit

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara