Kod Stoca ekshumirana tijela dviju Hrvatica koje su ubili srpski vojnici

Kod Stoca ekshumirana tijela dviju Hrvatica koje su ubili srpski vojnici

Ilustracija: FAH

NEDALEKO od Stoca ekshumirani su posmrtni ostaci dvije osobe za koje se pretpostavlja da su Hrvatice koje su ubili pripadnici vojske Republike Srpske u lipnju 1992., potvrdili su u četvrtak za medije u Mostaru iz službenog izvora.
 
U selu Dabrica u sadašnjoj općini Berkovići, koja je prije rata pripadala općini Stolac, u srijedu su ekshumirani posmrtni ostaci dvije osobe za koje se pretpostavlja da su Kata i Ilinka Previšić, rekao je  predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe (INO) BiH Marko Jurišić.


Kata Previšić (1902.) i Ilinka Previšić (1938.) smatraju se nestalima od 22. lipnja 1992. kada je vojska Republike Srpske izvela napad na mjestu Dabrica otkuda se njih dvije nisu željele povući te su ostale u svojoj kući.

Jurišić ističe kako se s velikom vjerojatnošću radi o Kati i Ilinki Previšić jer su informaciju o mjestu gdje su pokopane dobivene od svjedoka.

Posmrtni ostaci dvije osobe su prebačene u Tuzlu gdje će se obaviti sudsko-medicinsko vještačenje, uzimanje uzoraka za DNK analizu nakon čega će se sa sigurnošću moći potvrditi njihov identitet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara