"Koha Ditore": Svi zatvorenici u zatvoru Dubrava odbijaju hranu

U najvećem kosovskom zatvoru, Dubrava kod Istoka, gdje su u noći između četvrtka i petka u pobuni zatvorenika poginula petorica, a ranjeno 16 zatvorenika, u tijeku je štrajk glađu, piše u nedjelju prištinski dnevnik na albanskome "Koha Ditore".

U incidentu prošloga tjedna, tijekom pobune zatvorenika zbog loših uvjeta života u zatvoru, došlo je do požara u kojemu su zabilježene i ljudske žrtve.

Prema pisanju lista, zatvorenici odbijaju hranu, a prema neslužbenim izvorima razlog početka štrajka glađu je navodna nespremnost vodstva tog zatvora i najviših kosovskih i međunarodnih institucija na rješavanje njihovih zahtjeva.

"Nakon tragedije koja se dogodila u zatvoru, međunarodna istražna ekipa počela je ipitivanje zatvorenika kako bi se rasvijetlili događaji u zatvoru", piše list pozivajući se na zatvorske izvore.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se također kako je nakon požara i demoliranja paviljona 2 i 3 započelo prebacivanje zatvorenika u druge zatvore.

UNMIK, pod čijom ovlasti su kosovski zatvori, već dva dana nije objavio nikakvu službenu informaciju o situaciju u najvećem kosovskom zatvoru, u kojemu kaznu izdržava oko 800 zatvorenika.

(Hina) bb br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara