Koketiranje i došaptavanje Kosor i Pahora na izložbi u Zagrebu

Koketiranje i došaptavanje Kosor i Pahora na izložbi u Zagrebu

Tekst: J.C.
Foto: Vjekoslav Skledar / Cropix

JADRANKA KOSOR i Borut Pahor otvorili su izložbu "Na tragu estetske utopije" koju je u zagrebačkoj Gliptoteci postavio slovensko-hrvatski umjetnički par Oskar Kogoj i Nenad Fabijanić. Kosor je svog slovenskog kolegu oslovila s "dragi Borat", a ni ovoga puta nisu izostali koketni dodiri, zagrljaji i šaputanja slovenskog premijera i hrvatske premijerke. Nakon izložbe Kosor i Pahor su se družili na privatnoj večeri.

Kosor je još prošli tjedan najavila da s Pahorom ide na izložbu, a ta je prigoda iskorištena i kako bi se razgovaralo o pregovorima s Europskom unijom, odnosno o poglavlju koje se tiče vanjske politike. Jedino je to poglavlje u hrvatskim pregovorima koje Slovenija i dalje blokira, a Pahor je najavio da će uskoro biti uklonjeno veto i s tog poglavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda baš zbog te vijesti, a možda samo zbog Pahorovog društva (u kojem, kao što je poznato, uživa) je premijerka Kosor u Gliptoteci bila izuzetno dobro raspoložena. Ne bi se reklo da posljednje istraživanje javnog mnijenja pokazuje da joj rejting osjetno pada.

Naime, anketa agencije Puls pokazala je da je popularnost Jadranke Kosor pala čak za 15 posto! Rejting popularnosti Jadranke Kosor sa 77 posto je tako pao na 62 posto, dok je stopa podrške vladi sa 54 pala na 40 posto. I dalje se radi o respektabilnim brojkama s obzirom da je Ivo Sanader popularnost Vlade doveo do samog dna, ali očito je da Kosor gubi status heroine-spasiteljice koji si je osigurala naizgled odlučnim anti-korupcijskim djelovanjem.

Najpopularniji političar u Hrvatskoj opet je novoizabrani predsjednik Ivo Josipović kojeg pozitivno doživljava više od 80 posto ispitanika. Josipovića samo 11 posto ispitanika doživljava negativno, dok je premijerku negativno ocijenilo 34 posto ispitanika. Na trećem mjestu ljestvice najpopularnijih političara je Zoran Milanović, a posebno je zanimljivo što se do četvrtog mjesta probio Damir Kajin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara