Kolarić: Milanović siluje demokraciju, SDP je teško bolestan od njegovog autokratskog vladanja

Kolarić: Milanović siluje demokraciju, SDP je teško bolestan od njegovog autokratskog vladanja

Screenshot: HRT

UNUTARSTRANAČKI izbori u SDP-u bili su glavna tema o kojoj su za HRT-ov Studio 4 govorili Aleksandra Kolarić i Krešimir Macan.

"Treba reći da je u petak vjerojatno po nalogu predsjednika stranke poslan SMS kojim se obavještava članove da će Glavni odbor stranke biti 16. veljače, to je silovanje demokracije, vjerojatno je to poslano na inzistiranje predsjednika stranke", rekla je Aleksandra Kolarić napomenuvši da je i Josip Leko rekao da je to prerano.

"Inače jučer predsjedništvo nije moglo donijeti odluku o izborima. Prvo bi se trebao završiti izborni ciklus. Ne smije se silovati demokratska procedura unutar SDP-a, treba pričekati. Ovo silovanje koje Milanović radi nije dobro", rekla je Aleksandra Kolarić.

Ni Krešimir Macan ni Aleksandra Kolarić ne vjeruju da će još netko, uz Zlatka Komadinu, objaviti kandidaturu za šefa SDP-a.

"SDP ima dovoljno sposobnih ljudi ali ne vjerujem da će još netko objaviti kandidaturu. Ovo je formiranje dviju koalicija. Ovo pokazuje jako puno o demokratičnosti stranke, da se ne usudi nitko ništa reći", kazao je Macan.

"Komadina nije glasao za moje izbacivanje"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam neka posebna iskustva s Komadinom. Zlatko Komadina nije glasao za moje izbacivanje. Pred članstvom je odluka hoće li se nastaviti starim putem koji nas je doveo do pet poraza u nizu, do gubitka svakog petog glasača u osam godina ili će se izabrat promjena. Sada se čini da će kandidat promjene biti Zlatko Komadina, on mora krenuti s politikom okupljanja. Politika svađe je SDP dovela gdje se sada nalazi", rekla je Kolarić.

Kolarić smatra da se SDP mora suočiti s rezultatima izbora.

"Postizborno ponašanje je bilo katastrofalno strateški loše i pogriješio je sve što je mogao pa je završilo tako kako je završilo. Ne samo on, nego i svi članovi Predsjedništva koji su bili apsolutno potčinjeni Milanoviću. SDP ima samo 42 mandata, ne računajući koaliciju Hrvatska raste. SDP se od ožujka dignuo, ali je pitanje zašto je do tada bio u tako lošoj situaciji. Kampanju je dignuo Alex Brown. Sve što je sadržajno bilo u kampanji nije proizvod mozgova vodstva SDP-a, to je tužno", smatra Kolarić koja je dodala da je Milanovićeva ratna i agresivna retorika dovela do pet poraza u nizu.

"Treba početi s promjenama, stranka je teško bolesna od osam godina autokratskog vladanja, sve je bolesno u stranci. Sada treba krenuti u promjene i stranku stabilizirati i ozdraviti", kazala je Kolarić.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara