Kolby: Želimo da Kosovo bude multietničko društvo

Izaslanstvo Vijeća sigurnosti UNa razgovaralo je danas u Kosovskoj Mitrovici o aktualnoj situaciji na Kosovu i radu međunarodnih mirovnih snaga.

Predstavnici 15 zemalja članica Vijeća sigurnosti UN-a, koje vodi norveški diplomat Ole Peter Kolby, su se sastali sa direktorom Agencije za rekonstrukciju i razvoj Kosova Andyem Bearparkom. Razgovoru su bili nazočni i predstavnici nevladinih organizacija.

Nakon ovih razgovora norveški veleposlanik Kolby izjavio je da su članovi izaslanstva imali i konstruktivan sastanak s predstavnicima Srba u Mitrovici. ´Ono što želimo je da na Kosovu društvo bude multietničko i da se svi integriraju u to društvo´ rekao je Ole Peter Kolby.

On je kazao kako nikakav jednostrani korak neće odlučiti konačni status Kosova, već će odluku o tome donijeti Vijeće sigurnosti UN nakon konzultacija sa svim zainteresiranim stranama, ali nije precizirao kad će se to dogoditi.

Poslije podne izaslanstvo Vijeća sigurnosti posjetilo je akademiju Kosovske policijske službe u Vučitrnu, a za večeras su najavljeni susreti sa kosovskim čelnicima u Prištini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara