Koliko ćemo skuplje plaćati struju od 1. travnja?

Koliko ćemo skuplje plaćati struju od 1. travnja?

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

RAVNATELJ Hrvatske energetske regulatorne agencije Tomo Galić danas je rekao kako se još ne zna koliko će točno od 1. travnja poskupjeti struja u Hrvatskoj.

Njegovoj Agenciji je HEP prije dva tjedna poslao prijedlog o poskupljenju struje. "Skupno to možda i jest 17 posto, koliko prenose mediji, ali ne znam jer riječ je o četiri prijedloga po različitim djelatnostima HEP-a", kazao je danas Galić i ostavio građane u neznanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galić je predstavio projekt "Jačanja energetske efikasnosti u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi", a njime se želi uključiti članice i kandidate za članstvo u Europskoj uniji u akcijski plan smanjenja godišnje potrošnje primarne energije. Tim planom bi potrošnju do 2020. godine trebalo smanjiti za 20 posto. Uz to se želi i poboljšati energetska učinkovitost te potaknuti na poticanje obnovljivih izvora energije.

Nositelj ovog projekta u Hrvatskoj će godinu i pol biti udruga Potrošač. "Kontinuiranim aktivnostima aktivirat ćemo i motivirati građane na štednju i korištenje obnovljivih izvora energije", kazala je predsjednica udruge Potrošač Jadranka Kolarić. EU će za ovaj projekt u pet zemalja regije potrošiti 280 tisuća eura. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara