Kolinda u Chicagu: Iseljenici mnogo očekuju od Oreškovića

Kolinda u Chicagu: Iseljenici mnogo očekuju od Oreškovića

Foto: FAH

HRVATSKI iseljenici mnogo očekuju od mandatara za sastav nove vlade Tihomira Oreškovića, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju tijekom posjeta Chicagu, javlja HRT.

Hrvatska predsjednica će u ponedjeljak i utorak boraviti u radnom posjetu Minnesoti, a dan prije provela je među hrvatskom zajednicom u Chicagu.

U razgovoru za HRT Istaknula je kako su ondje velika očekivanja od novog mandatara. "Vidi se nova razina optimizma koja se rađa među hrvatskim građanima i među hrvatskim narodom kako u domovini tako i ovdje u svijetu. Vjerujem da kroz to zajedništvo u ispunjavanju zajedničkih ciljeva, bolji život u boljoj Hrvatskoj, možemo doista učiniti puno", naglasila je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kazala je i kako je ranije često dolazila u posjet hrvatskoj zajednici u Chicagu.

"Došli smo ovdje kao među prijatelje, među obitelj. Ja držim ove ljude ovdje svojom obitelji, kao uostalom i cijelu našu hrvatsku zajednicu u svijetu", rekla je Grabar-Kitarović.

Na donatorskoj večeri u Hrvatskom kulturnom centru u Chicagu, oko 600 iseljenika predsjednici je uručilo ček vrijedan deset tisuća dolara za Udrugu osoba s invaliditetom Bubamara iz Vinkovaca.

U posjet Minnesoti hrvatska predsjednica odlazi u povodu 20. godišnjice suradnje između Hrvatske i te američke savezne države.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara