Komemoracija Zdravki Krstulović

U HRVATSKOM narodnom kazalištu u Splitu održan je danas komemorativni skup u spomen na nedavno preminulu glumicu Zdravku Krstulović.

Opraštajući se od, kako je rekao, legende splitske i hrvatske kazališne scene, intendant splitskog HNK Milan Štrljić rekao je kako će za kazališnim zastorom još dugo odjekivati Zdravkin smijeh, a uspomenu na tu glumicu s beskrajno toplim očima, osim u našim srcima, napomenuo je, sačuvat ćemo i novoutemeljenom nagradom za mladu glumicu koja će nositi ime "Zdravka Krstulović".

O predanosti Zdravke Krstulović kazališnom činu i traganju za novim i dubljim u scenskoj kreaciji govorili su Nenni Delmestre, Vlatko Perković, Jakša Fiamengo i Ante Jelaska.

Pročitani su i brzojavi sućuti ministra kulture Antuna Vujića, mandatara Vlade i negdašnjeg intendanta splitskog HNK Ive Sanadera te brojnih glumaca i redatelja.

Njezini prijatelji i kolege na kraju komemoracije od Zdravke Krstulović oprostili su se dugotrajnim pljeskom, odavši joj tako zadnju počast kao velikoj glumici i dragoj prijateljici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara