Komentar Davora Krile: Izbijeljeni Žužul

Komentar Davora Krile: Izbijeljeni Žužul

ZNATE onaj vic kad Mujo pita Fatu je li nevina, a ona kaže da nije, ali da može nabavit potvrdu? E, baš takve potvrde poput Fatine - kako se čini - u ovoj izbornoj godini bit će najtraženija roba. Jednu od njih je poželio i Miomir Žužul, bivši ministar vanjskih poslova, a kako bi se nakon neslavnog političkog debakla nakon nekoliko afera ponovno mogao visoko pozicionirati na HDZ-ovoj izbornoj listi. Sutkinja Ivana Kršul sa zagrebačkog Općinskog suda prekjučer mu je nju i izdala, nepravomoćno proglasivši novinara Matiju Babića ljutim klevetnikom koji je iz čiste dokolice izmislio aferu Imostroj i iskonstruirao da su jadni nevini bivši ministar i njegova supruga u toj priči materijalno profitirali. A već i ptice na grani znaju da sve što Miomir Žužul već godinama radi - radi isključivo iz ljubavi prema Domovini.

Znam, reći ćete da i pedofili vole djecu, ali im se ta ljubav ipak ne računa u olakšavajuće okolnosti. No, hrvatski patriotizam je svakako unikatna vrsta ljubavi, poglavito ako ga možete potkrijepiti pravosudnim žigom čija je kvaliteta i neovisnost poznata u svijetu i po kojemu ispada da su sve te vile i stanovi političkog establishmenta u par godina spontano isklijali iz humusa jednoga kaotičnog vremena, a ne iz sredstava nas, poreznih obveznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Kosorova ukebala stan na koji nije imala pravo, ali su ga zgrabili i drugi, poput Šeksa, pa nema smisla ni nju prozivati. Žužul je zabrljao u Imostroju, ali što je to spram Kutle i naše tajkunske priče? Zagorec je krao dijamante i milijune za oružje, no tad se iz proračuna ionako grabilo kao iz kace. Nevenka Tuđman je namještala poslove s državom uz visoke provizije, ali je sve otišlo u zastaru, jer su isto radili i drugi.
Amnestija za lopovluk odavno je postala hrvatska politička travestija koja će idilično potrajati sve do neke nove otimačine i novog revolucionarnog kaosa.

Davor Krile, Slobodna Dalmacija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara