Komentar Drage Pilsela: I to bi bilo to?

ENGLESKA i Francuska će morati uistinu igrati najgore što mogu da dozvole Švicarcima i sirotim Hrvatima da prijeđu u drugi krug. Švicarska i Hrvatska su najprije vodili bitku sa živcima znajući da će gubitnik iz ovog prvog susreta virtualno već biti poslan doma. Doduše, Hrvatska se malo brže probudila od Švicarske i predložila je otvorenu i brzu igru. Ali Bjelica nije ni Beckham ni Zidane, pa su Mornar i Olić razvedravali Švicarske navijače nemalom količinom izgubljenih lopti. Neke od njih i pred praznim golom kao što je bila lopta koju je promašio Olić.

Švicarska je odgovorila sabranom obrambenom igrom ali ni njihov centar nije bio previše maštovit tako da hrvatska obrana i nije imala previše posla.

Bila je to utakmica koja će se vrlo brzo zaboraviti. Švicarci zato što su ušli na teren bez pobjedničkog mentaliteta, iako su se malo trgnuli kada su izgubili čovjeka i, nehotice, osramotili Hrvate koji nisu znali iskoristiti tu prednost. Hrvati će tu utakmicu zaboraviti jer smo na kraju iste, manje više svi u sebi, čini mi se da se tako postavio i predsjednik Mesić kao gost HTV-a, rekli: i to bi bilo to.

Ma dajte ljudi, nemoj te se šaliti. Francuzi će s Hrvatima ako ovako budu i dalje igrali pomesti travnjak. Englezi će ga, s Ottinim mimozama pak, izglancati. Ono, malo će nas manje ponižavati. Ako je Otto Barić potpuno rasturio igru kada je na klupu poslao Bjelicu koji je koliko toliko nekima loptu i dodavao i pokušavao nešto stvoriti, što će se tek dogoditi kada se naši umorni i ispuhani, fizički vidno loše pripremljeni igrači susretnu s mrcinama koji su došli igrati a ne jaukati pred kamerama da koliko je vruće i da se to ne da izdržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nego, kaže Otto, idemo dalje, zakomplicirat ćemo mi velikima kao što su nama zakomplicirali Švicarci. Ma nemojte nas zajebavati Otto. Dajte pofarbajte si kosu u bijelo i crveno da bude nešto od vas. Istina je da su igrači kao Henry, Vieira, Zidane ili Trezeguet bili daleko ispod nivoa koji inače imaju, ali kada je poradio ponos, Beckham je potopljen.
 
Saberite se Otto. Otišli ste igrati nogomet ne na tečaj baleta. Neka dečki prestanu gledati Severinin pornić, neka se koncentriraju u vaše dupe. Obećajte im da će ga se moći dočepati svatko onaj tko zabije gol a Vi ćete se, Otto, vjerujte mi, pomladiti i bez potrebe da farbate kosu i krijete sjede vlasi.

Otto: imate dug prema nogometu, prema svima onima koji vjeruju u ples, ne u pijanke uz pivo i u pišanje u tuđe haustore. Otto, zaboravite i paušale koje ste dogovorili. Budite državnik. Gradite nogometnu internacionalu. Da bi vam uspjelo neka ti vaši igrači pokažu malo više života kao i to da znaju gdje se igra pravi nogomet, da to nije nigdje drugdje nego u dušama navijača koji omogućavaju čaroliju koja se traži i zbog koje vi postojite.

Drago Pilsel

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara