KONAČNI REZULTATI IZBORA ZA OPĆINSKO VIJEĆE KAMANJA

U kamanjskom Općinskom vijeću s ukupno jedanaest vjećnika bit će pet predstavnika s SDPove liste, tri s Nezavisne liste Stjepana Maršića, dva s HDZove liste i jedan s Nezavisne liste Ivana Žokvića, konačni su rezultati nedjeljnih izbora, doznaje se danas od predsjednice Izbornog povjerenstva Gordane Križanić.

Izbori za Općinsko vijeće najmlađe, 17., općine (uz pet gradova) Karlovačke županije održani su u nedjelju. Kako je rok za prigovore od 48 sati istekao, danas su izborni rezultati postali službeni i konačni, rekla je Križanić. Od 881 upisanog birača glasovala su 592 ili 67,2 posto. Rok za sastav Općinskog vijeća je trideset dana.

Hrvatski je sabor 17. listopada 2003. prihvatio inicijativu Mjesnog odbora Kamanja da se sa šest naselja izdvoji iz žakanjske općine u ozaljskom pograničnom području sa Slovenijom. Kamanje je općina s 1002 stanovnika po popisu stanovništva 2001. Žakanjski načelnik Nikola Sopčić izdvajanje te općine danas je popratio riječima: "Naravno da nam to nije drago, ali to je njihovo pravo i nadamo se dobroj suradnji."
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni pobjednik, nositelj liste SDP-a Damir Mateljan, najvjerojatniji predsjednik Općinskog vijeća i načelnik rekao je da su se odvojili jer se nisu slagali u raspolaganju proračunom, "budući da su žakanjski proračun punile uglavnom kamanjske tvrtke i obrtnici, a to se nije primjereno vraćalo u Kamanje." Mateljan ističe kako je kamanjska općina zbog razvijena poduzetništva jedina u Karlovačkoj županiji bez ijedne nezaposlene osobe.

(Hina) vhor vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara