Koncert za Luku Ritza održat će se i ove godine

Koncert za Luku Ritza održat će se i ove godine

Tekst: N.Š.
Foto: Index (Arhiva)

KONCERT za tragično preminulog Luku Ritza održat će se i ove godine, kako bi upozorili na opasnosti nasilja među mladima. Na Trgu bana Josipa Jelačića okupit će se 14. studenog točno u podne brojni izvođači koji će, kao i prije godinu dana, obilježiti smrt mladog tinejdžera.

Za sada je sigurno da će nastupiti grupa Adastra, čiji je frontmen Jeronim Marić prošle godine pokrenuo inicijativu za održavanjem prosvjednih koncerata kao upozorenja na nasilje među mladima. Najavljuju se i neki punk bendovi, ali o detaljnijim informacijama ćemo još izvijestiti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeronim Marić već neko vrijeme aktivno pokušava utjecati na nadležne institucije i organizacije kako bi se promijenila situacija u Zagrebu, kao glavnom gradu, u kojemu ne postoji klub gdje bi se maloljetnici mogli nesmetano zabavljati, a istovremeno biti zaštićeni od nasilnika i poroka.

Luka Ritz je napadnut 1. lipnja prošle godine, oko 1 sat, na autobusnoj stanici na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice D. Tomljanovića Gavrana, kod Bundeka. Od posljedica ozljeda, odnosno krvarenja u mozgu, preminuo je 12. lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara