Konferencija o sankcioniranju maloljetničkog kriminala

U DUBROVNIKU je danas počela s radom međunarodna konferencija "Reakcija kaznenog prava na maloljetnički kriminal alternativne mogućnosti sankcija".

Sudionici konferencije su suci i državni odvjetnici, činovnici iz uprava zatvora i nadležnih ministarstava te predstavnici nevladinih organizacija iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Albanije, BiH, Bugarske, Kosova, Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Crne Gore.

Direktor organizatora skupa njemačke Zaklade za međunarodnu pravnu suradnju (koja državama partnerima pruža potporu pri reformama pravosudnog sustava) Matthias Weckerling rekao je da se kaznenom pravu za mlade do sada posvećivalo malo pozornosti te da je svrha konferencije učiniti nešto na tom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekao je kako Njemačka s tim u vezi ima dobro razrađen zakon te svojim primjerom želi pomoći i drugim zemljama.

Državna tajnica hrvatskog Ministarstva pravosuđa Snježana Bagić rekla je kako je cilj skupa razmjena iskustava te iznalaženje za mlade povoljnih rješenja, prije svega takvih sankcija koje bi pridonijele boljoj rehabilitaciji malodobnih počinitelja kaznenih djela.

"Hrvatski zakonodavni sustav u ovom smislu ocijenjen je dobrim i primijećen je napredak u posljednjih nekoliko godina, no na njemu još treba raditi", naglasila je Snježana Bagić.

Tijekom tri dana rada skupa uz više predavanja bit će predstavljena i praktična iskustva te održano nekoliko radionica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara