Koordinirani napadi Radničke borbe na HDZ: Srušimo Vladu, riješimo se oporbe, vlast narodu!

Foto: Index

KAKO je krenulo, središnjice HDZ-a po Hrvatskoj morat će početi danonoćno čuvati policajci.

Nakon što je već dvaput bila na meti prosvjednika, nepoznati je počinitelj središnjicu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma zalio crvenom bojom.

Iz zagrebačke policije doznajemo kako se "napad" dogodio jutros u 2 sata, a za počiniteljem se traga.

Sličan "napad" dogodio se i na ulazu u stranačke prostorije HDZ-a u Karlovcu. Radio Mrežnica javlja kako je tijekom noći nepoznat netko izlijevanjem crvene boje na ulaz u HDZ-ove prostorije htio iskazati nezadovoljstvo politikom aktualne vlasti. "Kolateralna žrtva" pri tom je ispao i izlog Kluba umirovljenika koji je također dobio porciju crvene boje. S obzirom na sličnost akcije, da se pretpostaviti kako se radi o koordiniranim napadima, a što se doskora pokazalo točnim.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: KAportal

Bijedna "oporba" na čelu sa SDP-om ne predstavlja nikakvu alternativu"

Politička organizacija koja se zalaže za ukidanje kapitalizma Radnička borba u otvorenom je pismu za medije preuzela odgovornost za navedene "napade" na prostorije HDZ-a, "organizacije najodgovornije za katastrofalno ekonomsko i socijalno stanje i tragičan položaj u kojemu se nalaze radnici i nezaposleni". Ova gesta, navode, "predstavlja simboličan doprinos masovnoj pobuni koja potresa cijelu zemlju".

"Želja je stotina tisuća radnika, nezaposlenih, studenata i umirovljenika da HDZ zauvijek postane prošlost i da njegovi čelnici pred narodom odgovaraju za sve zločine koje su počinili. Svima koji su potlačeni i socijalno ugroženi sve je jasnije da  takozvana bijedna 'oporba' na čelu s SDP-om ne predstavlja nikakvu alternativu, već se sa HDZ-om nalazi u najčvršćem, jedva prikrivenom savezu. Prijevremeni izbori stoga nisu nikakvo rješenje, promijenit će se samo imena, a pljačka će se nastaviti", ističu iz Radničke borbe dodajući kako "u ovakvoj situaciji jedinu stvarnu oporbu predstavljaju stotine tisuća nezadovoljnih radnika i ostalih koji su socijalno ugroženi". "Njima nisu potrebni niti vođe, niti samoprozvani lideri koji će nastojati iskoristiti narodnu pobunu za svoj osobni politički probitak", kažu radnički borci.

Neprijatelji, dodaju, nisu samo oni na vlasti i njihovi politički prijatelji, "već i svi oni koji izrabljuju radnike, ne isplaćuju plaće i potkradaju poduzeća i državu". "Radnici, vrijeme je i za vašu pobunu, uđite u štrajkove i preuzmite tvornice, a profitere i tajkune pošaljite gdje im je mjesto - u zatvore! Neka sva vlast prijeđe u ruke naroda!", ističu iz Radničke borbe.

Pozivaju sve koji su nezadovoljni da "svoj stav prema ovoj zločinačkoj organizaciji zvanoj HDZ pokažu napadima bojom, jajima i sprejevima na njihove prostorije, u svakom gradu, mjestu i selu". "Neka vas ne grize savjest zbog svježe oličenih zidova, stepenica i novih vrata - njihove prostorije su ionako uređene novcem kojega su od vas ukrali! Srušimo Vladu, riješimo se lažne oporbe, sva vlast u ruke naroda!", pozivaju iz Radničke borbe.

"Vandalizam je ono što HDZ radi"

Jedan od istaknutih sudionika studentske blokade od prije dvije godine, aktivist i docent na Odsjeku za lingvistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu Mate Kapović za Index je kratko prokomentirao noćašnju akciju Radničke borbe: "Ovo je još jedna medijska taktika da se simbolički pokaže što se misli o HDZ-u- Ne mislim da je ovo neki vandalizam, ako me to pitate. Vandalizam je ono što HDZ radi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara