Korade policiji umaknuo za dlaku: Koga je drugog termovizijska kamera mogla snimiti?

NAKON četiri dana potrage za odbjeglim generalom Ivanom Koradom, policija je iznjedrila svega nekoliko rezultata: treći dan potrage pronađen je generalov terenac i termovizijska kamera locirala je "nekoga" u šumi u blizini mjesta gdje je nađeno i vozilo. General još uvijek nije osumnjičen, i dalje u MUP-ovoj tjeralici piše da ga se traži zbog "obavljanja obavijesnog razgovora".

> Borovec: Nije istina da povlačimo policiju!

> Zagorje u strahu: "Molimo da se mir vrati u naše mjesto!"

Iz policije izjavljuju kako su zadovoljni radom svojih službenika, govoreći kako je pronalazak Koradina automobila nakon 40 sati potrage zadovoljavajući. Tvrdnju nekih medija da je analizom snimaka utvrđeno kako su kamere doista locirale Koradu, Krunoslav Borovec nam je demantirao.

"Snimka koju daje ta kamera nije na razini prepoznatljivosti osobe"

Upitan o tome koliko policiji pomaže to što general Korade nema jednu ruku te je iz tog razloga prepoznatljiv - kako golom oku, tako i termovizijskoj kameri, odgovara: "Snimka koju daje ta kamera nije na razini prepoznatljivosti osobe. Njome se može recimo razlikovati čovjeka od životinje. Što se tiče toga da on nema jednu ruku, to bi moglo biti prepoznatljivo samo da on pozira, jer u pokretu njegovi dijelovi tijela mogu biti preklopljeni", kaže Borovec.

Na to da je velika vjerojatnost da su kamere locirale upravo Koradu, s obzirom na to da je malo vjerojatno da bi se bilo tko drugi upoznat sa situacijom i Ivancu i Velikoj Veterničkoj kretao šumom - ako zna da bi vrlo lako mogao postati metom policije, a i lov je na tom području privremeno zabranjen zbog cijele situacije, Borovec kaže: "To su gluposti".

Termovizijske kamere uočile su kretanje u noći sa subote na nedjelju. Tko bi se u to vrijeme, pogotovo u ovakvim okolnostima, šetao po šumi, nije teško za zaključiti. Vrlo je stoga vjerojatno da je Korade policiji umaknuo za dlaku. Više o funkcioniranju termovizijske kamere možete saznati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to ravna Slavonija"

Borovec se danas pravdao i nepristupačnim terenom, kazavši kako "nije to ravna Slavonija". Iz policije i dalje nema nikakve službene izjave tko je ubojica ili pravi "osumnjičeni" za četiri ubojstva koja su se dogodila proteklog tjedna, ako to već Korade nije.

Koradina supruga vjeruje u njegovu nevinost i tvrdi kako nitko nije uzeo u obzir mogućnost da je i on možda žrtva krvavog pokolja te da postoji mogućnost da je otet. Policija je tijekom dana pročešljala okolicu, jer postoji sumnja da se Korade skriva kod nekoga u okolici - nekoga tko bi mu pomogao milom ili silom. I da su pomogli Koradi, mještani to vjerojatno iz straha, smatra policija, ne bi priznali. Neki govore kako je general već izvan Hrvatske, možda u Bosni i Hercegovini, kamo je navodno često putovao.

Vjeruje se i da bi se Korade mogao skrivati u nekom u napuštenih rudnika na području Novog Golubovca. Benko tvrdi kako Korade nije jedini za kojim policija traga, kažu kako tragaju za više "onih koji imaju neka saznanja o ubojstvima".

Sutra pogreb Cilike Hudić i njezina unuka

Nakon što je danas pokopan ubijeni Franjo Kos, sutra će tijekom poslijepodneva biti pokopane i dvije posljednje žrtve zagorskog pokolja, 62-godišnja Cilika Hudić i njezin 16-godišnji unuk Goran. U posljednjih nekoliko dana mještani su pred pragom ubijenih ostavljali cvijeće i svijeće. U kasnim večernjim satima Borovec nam je kazao kako nema novih informacija vezanih za potragu za odbjeglim generalom. Sutra se nastavlja češljanje terena.

K.C.
Foto: S.G.F.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara