korčula: astronomska udruga uselila u radne prostorije

Korčulanska Astronomska udruga svečano je danas uselila u radne prostorije u Ulici sv. Barbare pokraj zapadnih gradskih vrata.

U ime vlasnika zgrade, grada Korčule, prostorije je predao na korištenje gradonačelnik Mirko Duhović poželjevši udruzi da nakon pet godina podstanarstva nastavi uspješno raditi na korist i zabavu Korčulanima i turistima.

Po riječima predsjednika Astronomske udruge Ivana Sardelića, u novim prostorijama moći će se postaviti mnoga tehnička pomagala za edukaciju i popularizaciju upoznavanja planeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon svečanosti održano je predavanje pod nazivom "Tajne crvenog planeta", u povodu nesvakidašnje pojave približavanja Marsa Zemlji.

Predavanje uz projekcije pratili su brojni posjetitelji, a održao ga je Ante Radonić, voditelj planetarija pri Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Radonić je istaknuo da je Mars u srijedu navečer bio udaljen od Zemlje samo 55 milijuna kilometara, a tako blizu nije bio u posljednjih 60.000 godina. Zahvaljujući modernom teleskopu mnogi su posjetitelji promatrali približavanje Marsa Zemlji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara