Koručula organizirala priredbu u čast Marka Pola

Korčulanska Turistička zajednica započela je danas ovogodišnje bogate kulturno zabavne priredbe koje će se kroz ovogodišnju turističku sezonu gotovo svaki tjedan organizirati uz ime svog najpoznatijeg pretka, svjetskog putnika, moreplovca i istraživača Dalekog istoga Marka Pola.

Tradicionalna priredba započela je kasno poslijepodne povratkom Marka Pola ( glumio ga Aljoša Milat ) kojega su na rivi dočekali njegovi Korčulani. Šetnjom do kopnenih gradskih vrata Marko je odjeven u srednjovjekovnu nošnju pozdravljao građane i turiste. Zatim ga je na ulazu u stari grad ispod kule Revelin dočekao Knez ( gradonačelnik Mirko Duhović ) s poglavarima, koji mu je uputio riječi dobrodošlice.

Marko Polo je zatim šetnjom kroz glavnu gradsku ulicu pored katedrale Svetoga Marka dospio u svoju rodnu kuću, gdje je uz piće i suhe smokve s terase njegove kuće pričao o čudima svijeta koje je na putovanjima vidio.

Dobrodošlicu Marku Polu organizirao je i Tonći Gatti koji je u crkvi Svetog Petra ( pored Markove kuće ) otvorio izložbu brodova i figura, koje je suvenirskim načinom izradio od drva i kamena.

Ulicama i trgovima stare Korčule pjevale su i svirale korčulanske klape kao i dvije djevojke iz Korčulanske glazbene škole svirajući na flauti. S posebnim zadovoljstvom pozdravljen je nastup Dubrovačkog kvinteta Placarius koji je održao koncert srednjovjekovne i renesansne glazbe.

Večeras je ugašena javna rasvjeta a srednjovjekovni grad je osvijetljen bakljama, kao i ugostiteljske radnje čiji su djelatnici bili odjeveni u odjela iz vremena Marka Pola.

(Hina) xnper yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara