KORUPCIJA: TUŽITELJSTVO ĆE PREPORUČITI POKRETANJE ISTRAGE PROTIV SHARONA

Izraelska državna tužiteljica će preporučiti podizanje optužnice protiv Ariela Sharona zbog korupcije, izvijestili su u subotu mediji.

Tužiteljica Edna Arbel će uskoro preporučiti savjetniku vlade za pravosuđe Menahemu Mazuzu da optuži Sharona, osumnjičenom da je primio mito od jednog izraelskog poslovnog čovjeka, objavio je dnevnik Haaretz na svojoj web-stranici. Haaretz.

Protiv poslovnog čovjeka Davida Appela, kojeg se tereti da je Sharonu ponudio mito preko premijerovog sina Gilada, kao i zamjeniku premijera Ehudu Olmertu, optužnica je podignuta 21. siječnja.

Ministarstvo pravosuđa i ured premijera nisu željeli komentirati te informacije.

Prema Appelovoj optužnici on je pokušao 1998. preko Gilada podmititi Sharona, tada ministra vanjskih poslova. Pokušao je kupiti političku podršku za promicanje turističkog plana na jednom grčkom otoku i obećao je "logističku" pomoć Sharonu za izbore u njegovoj stranci Likudu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sharon je upleten i u drugu aferu povezanu s financiranjem njegove kampanje 1999. Policija ga je u listopadu 2003. ispitivala o posudbi 1,5 milijuna dolara koje mu je dao jedan južnoafrički poslovni čovjek.

Izraelski zakon ne obvezuje optuženog premijera na ostavku.(Hina) xtm ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara