Kosor: Dokazala sam da Mesić nije nepobjediv

Kosor: Dokazala sam da Mesić nije nepobjediv

HDZ-OVA predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor istaknula je danas da je ulaskom u drugi izborni krug ostvarila veliki uspjeh i dokazala da njezin protukandidat i aktualni predsjednik države Stjepan Mesić nije nepobjediv.

Kosor je, na konferenciji za novinare, najavila da će Vladi predložiti što skorije donošenje zakona o obeštećenju umirovljenika odnosno fondu iz kojeg će im se vratiti dug.

Također će predložiti Vladi da ubrza proceduru kako bi petstotinjak poduzetničkih zona što prije profunkcioniralo i time omogućilo dodatno zapošljavanje.

Od Ine će zatražiti dodatno smanjenje cijena naftnih derivata kako bi se poboljšao životni standard građana, i to lož ulja za šest posto, dizel goriva za 3,5 te motornih benzina za jedan do dva posto.

Najavila je da će se u drugom krugu izborne kampanje boriti za povjerenje svih birača koji nisu dali potporu Mesiću i izrazila uvjerenost da može "dobiti ovu bitku unatoč nepovoljnim okolnostima". "Kampanja će biti vrlo čvrsta i oštra, sada smo jedna na jedan i moja je obaveza argumentirano se sučeliti s Mesićem, iako mi se nije ispričao... " , rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odgovarajući na novinarski upit odbacila je tvrdnje predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića da je postojao dogovor između njezinog i Mesićevog stožera oko izbornih rezultata. Kosor je dodala da bi Mikšić svoje prigovore trebao usmjeriti na Državno izborno povjerenstvo, koje je prava adresa i za prosvjede građana nezadovoljnih izbornim rezultatima. Također je rekla da se još nije sastala s Mikšićem, iako je to najavljivala kao mogućnost i da vjeruje da će se to dogoditi.

Upitana čime namjerava privući njegove birače, Kosor je odgovorila da to kani svojim dosadašnjim radom, vraćanjem dostojanstva funkciji predsjednika Republike i borbom za državne i nacionalne interese. "Hrvatska treba predsjednika koji zna raditi i iza sebe ima radne rezultate", istaknula je.

Kosor smatra da se suradnja s Haškim tribunalom mora nastaviti jer Hrvatsku na to obavezuju dokumenti Hrvatskog sabora. To je kazala odgovarajući na novinarski upit budući da očekuje potporu, među ostalim, i Mikšićevih birača, a koji drži da bi tu suradnju trebalo preispitati.

Na pitanje o zabrani pobačaja Kosor je rekla da predsjednik države može predložiti raspisivanje referenduma, ocijenivši da je to pitanje vrlo ispolitizirano, a da ona smatra da život treba štititi od začetka do prirodne smrti.

Na upit o suspenziji HTV-ove novinarke Tatjane Munižabe, Kosor je rekla da nije o tome razmišljala.

Apelirala je na elektronske medije, posebice tv postaje da razjasne kako su objavljivale rezultate anketa, a ne službene rezultate što je dovelo do zabune među građanima.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara