Kosor: Hrvatska se nikomu ne treba ispričavati

Kosor: Hrvatska se nikomu ne treba ispričavati

KANDIDATKINJA HDZ-a za predsjednicu Republike Jadranka Kosor održala je danas u Splitu na Prokurativama središnji predizborni skup za Splitsko-dalmatinsku županiju na kojemu se okupljenima putem video zida obratio i predsjednik stranke Ivo Sanader.

Kosor je istaknula da spremno dočekuje 2. siječnja jer je kandidatkinja najveće pobjedničke stranke u hrvatskoj povijesti koju je utemeljio prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Posebno je naglasila da će kao predsjednica Hrvatske energično štititi hrvatske nacionalne interese, a prvi će joj korak, čim postane predsjednica, biti da ode na grob Franje Tuđmana i zahvali mu za sve što je učinio za Hrvatsku.

Obećavam da ću štititi branitelje kao i dosad, a, za razliku od nekih u vrhu države, neću zaboraviti tko je bio agresor na Hrvatsku i neću pristati na muđusobne isprike, na čemu se sad inzistira, rekla je Kosor.

Kako je izjavila, Hrvatska se nikomu ne treba ispričavati nego se jedino njoj moraju ispričati oni koji su izvršili agresiju.

Najavila je da će jedan od njezinih prvih poteza kao predsjednice države biti da Vladi i premijeru Sanaderu predloži raskidanje sporazuma s Družba Adriom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kao predsjednica države obraćat ću se najugroženijima i brinuti se o njima, a na pokope i ekshumacije, kao i do sada, ići ću osobno, rekla je, uz ostalo, Jadranka Kosor.

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader pozvao je nazočne da daju glas Jadranki Kosor jer, kako je rekao, ona se brine za sve ljude u Hrvatskoj i odlazi tamo gdje drugi ne idu.

Na skupu su predstavljeni i članovi izbornog stožera Jadranke Kosor, među njima i ministri Dragan Primorac, Božidar Kalmenta i Ivan Šuker.

Prije predizbornog skupa Jadranka Kosor bila je nazočna polaganju temeljnog kamena za drugu fazu izgradnje centra za liječenje ovisnika "Mir" u Rudinama pokraj Splita te otvaranju novouređene i obnovljene intenzivne njege Kliničke bolnice u Splitu.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara