Kosor i Pavić izrazile sućut obitelji Murtić

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je izraze sućuti obitelji preminuloga slikara Ede Murtića.

"S istinskim sam žaljenjem primila vijest o smrti velikana hrvatske i svjetske likovne scene, akademika Ede Murtića. Opraštamo se od velikana apstraktnog slikarstva, koji je svojim osebujnim likovnim izričajem i bogatim stvaralaštvom, a nadasve humanizmom, ostavio neizbrisiv trag, kako u hrvatskom, tako i u svjetskom likovnom svijetu", napominje Kosor.

Dodaje kako će ostati zapamćen i po tome što je, bez obzira na vrijeme i mjesta u kojima je živio, u umjetnosti uvijek bio čist, istinu je prikazivao onakvom kako ju je iskreno vidio, kakva god ona bila, uvijek se pritom vraćajući na vrijednost čovjeka kao središte svih vrijednosti.

"U ovim izuzetno bolnim trenutcima molim Vas još jednom da primite izraze moje najdublje sućuti i suosjećanja", stoji u brzojavu sućuti potpredsjednice Vlade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu Murtićeve smrti i zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić poslala je njegovoj obitelji brzojav u kojemu izražava najiskreniju sućut.

Dijeleći tugu s obitelji i poklonicima njegova djela zbog gubitka velikana hrvatske kulture, gradonačelnica je podsjetila na Murtićev prinos hrvatskoj i svjetskoj likovnoj umjetnosti i na njegovo posebno viđenje svijeta koje nam je za sva vremena ostavio u nasljeđe.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara