Kosor: Milanoviću je lako, radio on ili ne radio plaćica ide

Tekst: J.Š.
Foto: Cropix

NA NOVINSKOJ konferenciji Jadranka Kosor osvrnula se i na Milanovića koji je potpisao peticiju.

Na primjedbu da se potpisivanje peticije za referendum pretvorilo u potpisivanje peticije protiv Vlade, Kosor kaže da je to potpuno pogrešno. "Potpisivanje peticije za referendum je legitimno pravo sindikata, ali ponavljam - jednim potpisom se situacija neće promijeniti na bolje", rekla je Kosor. Komentirala je i činjenicu da je peticiju potpisao Zoran Milanović: "I on se dugo dvoumio. Milanović ima neusporedivo lagodniju ulogu. I za njegovu plaću Vlada mora uprijeti, bez obzira koliko on radio ili ne radio, plaćica ide. Isto vrijedi za sve saborske zastupnike, iako neki po dva mjeseca nisu bili na radnom mjestu".

Novi susret s Putinom

Kosor je najavila uvođenje novog modela upravljanja državnom imovinom koji će, obećava premijerka, vrlo brzo biti predstavljen u javnosti. "Taj će se model vezivati i za prodaju državne imovine", kazala je Kosor. No, za detalje smo, po običaju, opet ostali uskraćeni. Također je najavila da će do kraja mjeseca sanirati preostalih 400 milijuna kuna državnog duga prema privatnim firmama.

"Aktivno radimo na gospodarskoj diplomaciji. Primjerice, ovaj tjedan putujem u Moskvu, gdje se otvara ured Hrvatske gospodarske komore i gdje ću se susresti s premijerom Putinom", rekla je Kosor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara