Kosor otvorila I. Maksimirske jeseni

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas u zagrebačkom parku Maksimiru 1. Maksimirske jeseni sportskorekreacijska i kulturnoumjetnička druženja pripadnika treće životne dobi iz cijele Hrvatske.

Vjerujem da će ta manifestacija koja je zgodan primjer kako se mogu okupiti ljudi najbolje životne dobi postati tradicinalna, rekla je Kosor, pokroviteljica manifestacije, pozdravljajući sve športske ekipe, ne treće, nego kako je rekla, najbolje životne dobi koje su došle iz cijele Hrvatske. Naglasila je da prvi put u Hrvatskoj imamo Ministarstvo obitelji i međeugeneracijske solidarnosti kojem je ona na čelu i da pripremaju puno dobrih projekata za osobe te životne dobi.

Najavila je uz Dan starijih osoba, 1. listopada, otvaranje prvog dnevnog boravka za starije osobe u Belom Manastiru, a vrlo brzo nakon toga i u Šibeniku, te rekla kako vjeruje da će se takvi projekti ostvariti i u Zagrebu.

Pozvala je starije osobe da svojim prijedlozima i primjedbama sudjeluju aktivno u radu njihova Ministarstva.

Rekla je kako je potpisano niz ugovora s predstavnicima lokalne samouprave, a prvi veliki je na području Vukovarsko-srijemske županije za pomoć u kući starijim, nemoćnim osobama, posebno onima koji žive sami. Uskoro se kreće sa još jednim novim projektom uključivanja srednjoškolaca i studenata koji će volontirati u pomoći starijim osobama, najavila je Kosor.

Zamoljena od novinara da odgovori kako teku pregovori s umirovljenicima oko povrata duga Kosor je rekla da je temeljni zakon o odšteti, odnosno o povratu duga napravljen te da se na temelju toga radi i novi zakon, odnosno zakon o fondu. Taj zakon je već pripremljen, međutim premijer Ivo Sanader poslao ga je na doradu i ovaj tjedan će se intenzivirati razgovori i dogovori oko njegove pripreme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je potom pozvala najstarijeg natjecatelja 83-godišnjeg Ivana Kovačića da s njom proglasi otvorenim 1. Maksimirske jeseni. Kovačić je posebno pozdravio umirovljenike i pozvao ih da se još dugo, dugo godina u ovom prekrasnom parku nalaze i snalaze. Proglasio je otvorenim Maksimirske jeseni te pustio u zrak bijelog goluba.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupile su i mažoretkinje treće životne dobi s pjesmom "Dinamo ja volim".

Višnja Fortuna iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb izrekla je kako su osobe starije životne dobi zapravo naše zrele osobe na koje se svi mi moramo osloniti i od njih učiti. Pozvala je sve osobe treće životne dobi da 1. listopada na Međunarodni dan starijih osoba dođu na Trg bana Jelačića na, kako je rekla gerontološki tulum.(Hina) xbma ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara