Kosor potpisala ugovor o potpori braniteljskoj zadruzi iz Bjelovara

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS), Jadranka Kosor potpisala je danas s braniteljskom zadrugom "Hrvatska gruda" ugovor potpore vrijedan 150 tisuća kuna.

Zadruga će se baviti uzgojem soje na oko 800 hektara, a s jednom kanadskom firmom planira osnovati zajedničko poduzeće koje bi se bavilo preradom i izvozom soje. Uz to, zadruga namjerava uzgajati i povrće u staklenicima za velike trgovačke lance u Hrvatskoj, rekao je upravitelj zadruge Đuro Plantić.

Naveo je da se projektom planira zaposliti oko 50-tak hrvatskih branitelja kao i velik broj kooperanata, također branitelja.

Ministrica Kosor naglasila je da je "Hrvatska gruda" 11-ta zadruga iz programa poticanja braniteljskog zadrugarstva, što je sastavni dio Vladinih mjera za zapošljavanje i samozapošljavanje hrvatskih branitelja. Istaknula je da je lani program potpore takvim zadrugama pokazao dobre rezultate te da će se nastaviti i u ovoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon potpisa ugovora nazočni novinari upitali su ministricu Kosor što je s Fondom hrvatskih branitelja koji bi uskoro trebao zaživjeti i kojem je nedavno Vlada prepustila sedam posto dionica T-HT-a.

Ministrica je za 10 do 15 dana najavila konferenciju za novinstvo na kojoj bi se predstavio Fond i njegov Upravni odbor. Također je najavila da će tada biti objavljen i registar hrvatskih branitelja, odnosno broj branitelja koji imaju osnove za članstvo u Fondu.

(Hina) xaš ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara