Kosor primila predstavnike braniteljskih udruga

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor primila je danas predstavnike Udruge stopostotnih ratnih invalida i Ministarstva obrane te predstavnike Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Kako je priopćeno iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS), na sastanku s predstavnicima Udruge stopostotnih ratnih invalida Domovinskog rata i predstavnicima Ministarstva obrane načelno je dogovorena suradnja tih dvaju ministarstava što se tiče liječenja najtežih ratnih invalida u hiperbaričnoj komori u Splitu. Također je formirana radna skupina koja će izraditi sve elemente vezane uz reguliranje planova i obveza u pogledu dugoročne suradnje tih dvaju ministarstava.

Ministrica Kosor podržala je inicijativu da njezino ministarstvo sudjeluje u adaptaciji triju apartmana u splitskom hotelu "Zagreb" za potrebe invalida na liječenju u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sastanku s predstavnicima Koordinacije udruga iz Domovinskog rata grada Vukovara dogovoreno je da ministrica Kosor preuzme pokroviteljstvo nad komemoracijskim programom koji će se, u organizaciji Koordinacije, održati od 18. do 20. studenoga u Vukovaru, Borovu naselju i Ovčari.

Također se razgovaralo i o reguliranju niza pitanja vezanih uz 204. vukovarsku brigadu HV-a, statusu civilne zaštite u gradu Vukovaru tijekom Domovinskog rata te o podjeli spomen-medalja za obranu istočne Slavonije 1991. vukovarskim braniteljima, priopćio je MOBMS.

(Hina) xaš ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara