Kosor protiv Hebranga: Pokušaj privatizacije brodogradilišta je bio iskren

Kosor protiv Hebranga: Pokušaj privatizacije brodogradilišta je bio iskren

Tekst: Z.J.
Foto: Ranko Šuvar / Cropix

PREDSJEDNICA Vlade Jadranka Kosor u svojem je govoru nakon dodjele nagrada "Ulagač godine 2009.", rekla da je Vlada u prvi krug privatizacije brodogradilišta ušla potpuno iskreno, nadajući se uspjehu.

Kosor je time demantirala izjavu Andrije Hebranga, koji je rekao da se u prvi krug išlo "samo zbog Europske unije". Andrija Hebrang je to izjavio prošli tjedan na okruglom stolu organiziranom u sklopu  konferencije Zagrebačke burze u Splitu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada se nada uspješnom drugom krugu privatizacije

"U prvi krug privatizacije brodogradnje išli smo apsolutno iskreno, uvjereni da ćemo imati uspjeha. Nije bilo osobite sreće, pa ćemo u drugom krugu pokušati učiniti sve što Vlada može, ali u temelju svega je činjenica da sa sadašnjim opterećenjem za državni proračun više ne možemo. Prema tome, moramo tražiti druga rješenja", rekla je Kosor na skupu u organizaciji Agencije za promicanje izvoza i ulaganja.

Ipak, Kosor nije željela ocijeniti koliko će izjava predsjedničkoga kandidata HDZ-a, štetiti Vladi u daljnjem toku privatizacije brodogradilišta, naglašavajući da će vlada "uložiti sva znanja i trud da drugi krug uspije".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara