Kosor slovačkim novinarima: Rado odlazim u Sabor, ali danas nisam mogla

Foto: Ranko Šuvar (Cropix)

"IMALA sam unaprijed dogovorene obveze. Nisam ja odbila doći u Sabor. Hrvatska je zemlja parlamentarne demokracije, naravno da Vlada odgovara parlamentu", rekla je danas premijerka Jadranka Kosor iz Bratislave nakon sastanka sa slovačkom premijerkom Ivetom Radičevom odgovarajući na novinarsko pitanje zašto danas nije htjela doći u Sabor nakon što je oporba poziva već dva dana da objasni stavove svojih ljudi kako iza nasilnih prosvjeda stoji opozicija.

Kosor je ispred slovačkih novinara objašnjavala kako su u demokratskim društvima prosvjedi nešto sasvim normalno, a veći dio pitanja slovačkih kolega bili su upravo prosvjedi u Hrvatskoj.

"Vladajuća većina je stabilna"

"Vlada jedino mora paziti da se prosvjedi ne prometnu u nasilje", naglasila je Kosor rekavši kako za sada nema naznaka da bi se prosvjedi mogli prometnuti u val nasilja. Kosor kaže i kako je u svakoj zemlji normalno da oporba želi ocrniti Vladu i prikazati je u što negativnom svjetlu, pa je tako i neistina da je odbila doći u Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Moja Vlada ima stabilnu potporu u parlamentu, a vladajuća većina je vrlo stabilna, dakako da oporba želi neke događaje kao što su i ovi prosvjedi pokazati kao izvanredno stanje. To u Hrvatskoj ne postoji" rekla je Kosor ponovivši još jednom da će izbori biti nakon što Hrvatska ispuni povijesni cilj a to je završetak pregovora s Europskom unijom.

Rado Kosor ide u parlament

"Rado dolazim u parlament pa ću tako učiniti i ovaj put", rekla je Kosor pred slovačkim novinarima otvorivši temu parlamentarnih izbora dodajući da nije točna konstatacija da se vladajući ne želi izjasniti o izborima.

"Kada završimo pregovore tada ćemo se i dogovoriti o datumu izbora", naglasila je Kosor ocijenivši kako bi izlazak na izbore u ovom trenutku značio zastoj pregovora. Premijerka kaže da će nakon završetka pregovora dogovarati datum sa strankama "Saveza za Europu" odnosno onim strankama koje su se izjasnile da su za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Naglasila je kako bi nasilni prosvjedi možda mogli i ugroziti turističku sezonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara