Kosor u Rusiji: S Putinom treći put u godini dana

Tekst: V.Š.
Foto: vlada.hr

PREMIJERKA Jadranka Kosor u subotu je u Moskvi otvorila predstavništvo Hrvatske gospodarske komore, a nakon toga je s ruskim premijerom Vladimirom Putinom razgovarala o gospodarskim temama.

Kosor je na svečanom otvaranju predstavništva rekla da će ured HGK-a zasigurno dodatno zbližiti dvije prijateljske zemlje te zahvalila ruskim prijateljima na otvorenim vratima za realizaciju ovog važnog projekta, priopćeno je iz Vlade.

Očekuje se razgovor o projektima DružbAdria i Južni tok

Kosor je isto tako zahvalila Komori i njezinim djelatnicima na upornosti, te cijeloj hrvatskoj poslovnoj zajednici u Moskvi poželjela puno uspjeha u promicanju i konkretizaciji svih potencijala za suradnju između Hrvatske i Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska premijerka istaknula je da se hrvatski izvoz u Rusiju povećava i dodala da je robna razmjena između dviju zemalja dosegla nešto više od 2 milijarde dolara, od čega se 154 milijuna dolara odnosi na hrvatski izvoz u Rusiju, rekla je Kosor.

Očekuje se da će Kosor i Putin u subotu nastaviti razgovore iz ožujka ove godine o uključivanju Hrvatske u projekte DružbAdria i Južni tok te o osnivanju zajedničke tvrtke Gazproma i Plinacroa koja bi bila u 50-postotnom vlasništvu tih dviju tvrtki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara