KOSOVO: BOŽIĆ U ZNAKU POZIVA NA MIR I TOLERANCIJU

U svim katoličkim crkvama na Kosovu održane su mise polnoćke, a središnje božićno slavlje u crkvi sv. Antona u Prištini predvodio je kosovski biskup msgr. Mark Sopi, koji je u svojoj propovijedi pozvao na mir, toleranciju, strpljenje i ljubav.

Zajedno s kosovskim vjernicima Božić svečano slave i pripadnici KFOR-a, UNMIK-a, OESS-a i brojnijih nevladinih međunarodnih organizacija te predstavnici diplomatskih misija na Kosovu.

Misa polnoćka održana je i katoličkoj crkvi u hrvatskoj enklavi Janjevo, 18 kilometara južno od Prištine.

Svečana misa polnoćka u Prištini održana je u nazočnosti velikog broja vjernika, a prisutni su bili i premijer Bajram Rexhepi, zapovjednik međunarodnih mirovnih snaga na Kosovu (KFOR-a) talijanski general Fabio Mini, zapovjednik Kosovskog zaštitnog korpusa general Agim Qeku i drugi visoki politički dužnosnici. Msgr. Sopi pozvao je u propovijedi na mir, razumijevanje, toleranciju i strpljenje, kao i iskorjenjivanje razdora i mržnje.

Svi kosovski i međunarodni dužnosnici čestitali su katoličkim vjernicima blagdan istaknuvši njegove poruke razumijevanja, pravde i mira u svijetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara